La guerra crea persones refugiades #WorldAgainstRacism

English   CA  ελ   ES  IT  PL  

Més de mig milió de persones han fugit d’Ucraïna des que Rússia va començar la seva invasió la setmana passada. Com vam veure a les guerres a l’Afganistan, l’Iraq, Síria, el Iemen i molts altres llocs, les primeres víctimes de les guerres són la gent normal.

Obrir les fronteres a totes les persones refugiades

Els estats europeus han de respondre a les i els refugiats ucraïnesos i permetre el pas lliure i segur per a totes les persones, ucraïneses i no ucraïneses, que fugen del país.

Hem vist escenes horroroses en què persones racialitzades que fugen de la guerra a Ucraïna (africanes i sud-asiàtiques) han topat amb el racisme i han estat bloquejades mentre intenten fugir a Polònia. Hem de plantar cara al racisme i exigir que tothom que fuig de la guerra tingui el mateix dret a marxar i buscar seguretat, i exigir als governs que acullin totes persones refugiades.

Una vegada més, els governs estan incomplint les seves obligacions internacionals, de la mateixa manera que molts no van respondre adequadament a la crisi a l’Afganistan.

En un dels conflictes més grans a Europa des de la Segona Guerra Mundial, ara calen mesures dràstiques per pal·liar la crisi humanitària.

Durant més d’una dècada hem assistit a la brutal barbàrie fronterera de la UE que va deixar morir desenes de milers de persones refugiades al Mediterrani, a l’Egeu i a les fronteres terrestres. Cimera rere cimera, l’objectiu principal dels estats europeus ha estat construir una “Europa fortalesa” racista davant el patiment humà que es desplega.

Solidaritat amb la gent ucraïnesa i tota persona refugiada

Hem d’exigir més suport, incloent finançament, habitatge i garanties de no retorns forçats, per a totes les persones refugiades que fugen com a conseqüència de la guerra d’Ucraïna. Les paraules no són suficients, necessitem accions reals. Aquestes s’han d’estendre a totes les persones refugiades a les fronteres europees. Les devolucions en calent assassines a les fronteres i les detencions inhumanes als camps de refugiats han d’acabar i totes les persones refugiades del món han de ser tractades amb dignitat i drets humans.

No al racisme, no a les polítiques contra la gent refugiada

La crisi de persones refugiades de l’última dècada ha provocat una reacció racista per part dels governs d’Europa i d’elements d’extrema dreta, feixisme i racisme populista arreu del món. El racisme és un verí que divideix les nostres comunitats enmig dels fracassos dels governs: davant problemes socials i econòmics, i ara pandèmics i ecològics. Des de l’habitatge fins a la feina, les persones refugiades i migrades no són la causa dels problemes als quals s’enfronten la majoria de les persones. Aquests problemes són causats per governs que estan molt contents de culpar la gent refugiada de tot això. Tot i que hi ha molts diners per a la guerra, mai n’hi ha prou per al benestar de la gent normal.

Fem una crida per a una Europa de solidaritat amb les persones refugiades o migrades i totes les minories.

Avui totes les persones antiracistes ens hem d’unir en solidaritat amb la gent refugiada per construir un món millor per a tothom.

Obriu les Fronteres!

Benvinguda tota persona refugiada!

Rebutgem tota mena de racisme!

Uneix-te a nosaltres en el nostre dia internacional d’acció el 19 de març de 2022: Unim-nos per un món contra el racisme, #WorldAgainstRacism https://worldagainstracism.org

World Against Racism and Fascism, 01/03/2022

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: