Nej til Georgia Meloni! Fascister er ikke velkomne!

English   ελ   DA

Valget i Italien, hvor Giorgia Meloni og hendes fascistiske parti, Fratelli dÍtalia, fik 26 % af stemmerne, må få alarmklokkerne til at ringe overalt i verden for alle modstandere af fascismen og dens katastrofale historiske følger.

Melonis sejr betyder, at hun overgår Matteo Salvinis højreradikale Lega som den ledende kraft i den højreradikale koalition, der fik 44% af stemmerne ved valget i september 2022. Det sker samtidig med at Sverigedemokraterne også har opnået en stor valgsucces og Marine Le Pens Rassemblement Nationale er blevet det andet største parti i det franske parlament. Meloni og  Fratelli dÍtalia har med fordel udnyttet den politiske krise til selv at blive statsminister, selvom den yderste højrefløj fik færre stemmer end ved sidste valg pga den lave valgdeltagelse.

Melonis sejr vil booste selvtilliden blandt alle på den yderste højrefløj og fascisterne og de vil være garanten for en hårdere flygtninge/migrant politik.

Meloni har kaldt Viktor Orbán, Ungarns højreradikale leder, for inspirerende. Europa Parlamentet har for nylig erklæret at Ungarn ikke længere kan betragtes som et fuldgyldigt demokrati, fordi de demokratiske standarder rutinemæssigt ignores.

Blandt de mange, som ønskede Meloni tillykke med  sejren, var den forhenværende statsminister i Storbritannien, Liz Truss og Hillary Clinton. Vi tager afstand for normaliseringen af Meloni, som mange politikere og medier står for. Det er en afskyelig og uansvarlig politisk handling, en historisk forbrydelse.

Fascisten Meloni står nu i spidsen for den mest radikale regering i Italien siden Anden Verdenskrig og hun hylder Mussolini. Historien viser os med gru, at vi ikke kan tillade denne normalisering af fascisterne eller farerne ved at de får regeringsmagten.

Opgaven for alle som er mod fascismen og dens forfærdelige historiske realiteter er at råbe op og udelukke fascistiske kræfter fra regeringsmagten.

#Aldrigmere må være noget vi står ved og afslører fascisterne og den fare de udgør.

Mainstream politikerne intensiverer ikke blot den racistiske splittelse og skaber grobunden for fascistiske kræfter. I nogle tilfælde lykønsker de dem også med deres fremgang. Vi må råbe højt og fordoble vores anstrengelser for at organisere en antiracistisk og antifascistisk masse opposition. Ligesom den, der besejrede Gyldent Daggry i Grækenland, var med til at tvinge FPÖ tilbage i Østrig, og ødelagde National Front, British National Party, the English Defence League mfl. i Storbritannien.

Internationale antifascistiske og antiracistiske bevægelser må handle, vi må dele og lære af disse erfaringer og organisere den form for fælles kamp, som kan besejre den fascistiske trussel.

World Against Racism and Fascism vil koordinere demonstrationer, ifm. FN’s internationale dag mod racisme i 2023, den 18. marts.

Vi opfordrer til protester foran italienske ambassader på dagen hvor Meloni indsættes som statsminister, ligesom hun vil blive mødt med protester, hvis hun besøger vores lande.

Nej til racisme og fascisme. Ingen normalisering af fascismen. Fascister er ikke velkomne. No Pasarán!

World Against Racism and Fascism
21. oktober 2022

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: