Demonstrer for en verden uden racisme: #WorldAgainstRacism, 19/03/2022

International erklæring om demonstrationer den 19. marts 2022, FNs internationale dag mod racisme

Sammen mod alle former for racisme, islamofobi og antisemitisme · Sammen mod den voksende fascisme

Vi samles igen til en global protestdag lørdag den 19. marts 2022 for at markere FN’s internationale dag mod racisme. På tværs af mange lande vil #WorldAgainstRacism demonstrationer finde sted mod alle former for racisme, islamofobi og antisemitisme. Her vil vi  protestere og vise vores  modstand mod, at flygtninge, migranter, romaer, muslimske og jødiske samfund gøres til syndebukke. Og her vil vi vise vores solidaritet med  #BlackLivesMatter-bevægelsen.

Et stort fokus for mange af dette års demonstrationer vil være at slå fast, at flygtninge og migranter er velkomne, og at modsætte sig den racistiske retorik og brug af “push backs”, hvor bevæbnede patruljer driver flygtninge tilbage ved grænserne. De  stadig forfærdelige dødsfald blandt flygtninge til havs og den grufulde  situation ved den polske hviderussiske grænse er blot de seneste  to eksempler, der afspejler en meget større  krise. Vi kan forvente at mange vil blive tvunget til at flygte, som et resultat af regeringers manglende handlinger for at undgå  klimakaos. Det betyder, at vi vil se mange, mange flere flygtninge stå over for de lukkede og bevogtede grænser. Det understreger hvor vigtigt det er, at antiracistiske  og humanistiske bevægelser handler.  Vi skal insistere på, at folk ikke må  drukne, og at flygtninge skal bydes velkommen. De pushbacks,  der i øjeblikket anvendes ved mange grænser, er ikke kun umenneskelige. De bryder også international asyllov.

Den igangværende Corona pandemi – kombineret med regeringernes manglende evne til at beskytte deres befolkninger ordentligt og den voksende ulighed – har skabt en situation, hvor de mest afskyelige former for racisme kan trives. Siden pandemiens begyndelse har virussens uforholdsmæssige indvirkning på sorte og etniske minoriteter, som har resulteret  i uforholdsmæssigt mange dødsfald i disse samfund, været et vigtigt træk. Dette  afspejles også i den chokerende manglende evne til at give vacciner til det store flertal af befolkningen i det globale syd.

I mange lande udgør fascistiske grupperinger og den yderste højrefløj fortsat en alvorlig trussel. Disse kræfter forsøger at opbygge sig gennem mobilisering af Corona benægtere og anti-vaxxere. Deres konspiratoriske myter er med til at fremme antisemitiske og racistiske fordomme.

Den yderste højrefløj angriber også LGBT+-personers rettigheder og kvinder generelt, som en central del af deres forsøg på at rulle alles rettigheder tilbage. Vi må stå sammen mod disse  angreb, så de ikke får mulighed for at fremme deres had.

Som anti-racister fejrer vi Trumps afgang, mens vi erkender, at meget af hans frygtelige arv stadig findes. Den 19. marts vil vi sætte fokus på vigtigheden af ​​at stå sammen og ikke lade os splitte, men i stedet  udfordre truslen fra den racistiske populisme, den yderste højrefløj og fascismen.

I kølvandet på #BlackLivesMatter-bevægelsen bliver den dybt  institutionaliserede  racisme i samfundet til stadighed afsløret. Kampagner over hele kloden kæmper for afkolonisering og kræver  erstatning, der skal betales af de mennesker, steder og organisationer, der profiterede på slaveriet. En afspejling af rækkevidden af ​​#BlackLivesMatter var antallet af fodboldhold i UEFA European Football Championship, der udførte #TakeTheKnee med det engelske hold i spidsen. Det skete på  trods af  angreb fra den britiske regering, som nægtede at fordømme racistiske råb fra tribunerne.

Som det er blevet vist af de anti-racistiske og anti-fascistiske bevægelser i Grækenland, med nederlaget og fængslingen af ​​det fascistiske Golden Dawn i slutningen af ​​2020, og i Østrig med  FPO’s store tilbagegang, er nøglen til stoppe truslen fra fascismen og det yderste højre at opbygge massebevægelser og brede forenede kampagner for at afsløre, stoppe  og besejre racisme, fascisme og det yderste højre.

Faren fra racismen og den yderste højrefløj er nu verdensomspændende; politiske kræfter, der fremmer og lever af had findes på alle kontinenter, og er en trussel mod  det store flertal af befolkningen liv og velfærd. Derfor er det presserende vigtigt at opbygge et samlet svar på denne trussel på globalt plan: nord og syd, øst og vest.

Frem mod den 19. marts 2022 organiserer vi globalt for at kunne  demonstrere  (under hensyntagen til corona)  vores sammenhold, samt udvikle og opbygge den antiracistiske bevægelse. Det er afgørende for at sikre, at vi modsætter os alle former for racisme, islamofobi og antisemitisme, og modstår fremkomsten af ​​fascismen og den yderste højrefløj.

World Against Racism

Liste over bevægelser, der underskriver opkaldet

#19M2022

%d bloggers like this: