Demonstrer for en verden uden racisme: #WorldAgainstRacism, 20/03/2021

International erklæring om demonstrationer den 20. marts 2021, FNs internationale dag mod racisme

Stå sammen mod alle former for racisme, islamofobi og antisemitisme – stå sammen mod den yderste højrefløj

Igen i år vil vi stå sammen om en global protest lørdag den 20. marts 2021 i forbindelse med FN’s internationale dag mod racisme og diskrimination.

På tværs af grænser i mange lande bliver der organiseret #WorldAgainstRacism aktioner mod alle former for racisme, islamofobi og antisemitisme, mod at gøre flygtninge, migranter og romaer til syndebukke, og i solidaritet med #BlackLivesMatter bevægelsen. Antiracister vil fremhæve nødvendigheden af at stå sammen og ikke lade sig lade sig splitte. Vi understreger, at vi må stå sammen for at udfordre mainstream racismen, og truslen fra yderste højrefløj og fascismen.

Covid19 pandemien, hvor regeringer i mange lande ikke har formået at beskytte deres befolkninger ordentligt, med truende økonomiske krise og voksende arbejdsløshed til følge, har skabt en situation, hvor de mest afskyelige former for racisme kan trives. I mange lande er det kendetegnende, at Covid19 rammer de etniske minoriteter uforholdsmæssigt voldsomt, hvilket ses i det uforholdsmæssigt store antal og døde. Flygtningelejre er også i fare for at blive dødsfælder pga. Covid19.

Samtidig har #BlackLivesMatter bevægelsen afsløret den institutionaliserede racismes dybe fundament i samfundet og antændt en global anti-racistisk bevægelse som modsvar. Vi har set den største antiracistiske bevægelse nogensinde omfatte hele verden og medvirke til at Trump tabte præsidentvalget i USA.

I nogle lande forsøger den yderste højrefløj og fascister at “fiske i rørt vande” gennem Covid19 benægternes mobiliseringer. Konspirationsteorier gøder jorden for antisemitiske og racistiske fordomme.

Som vi har set i Grækenland, hvor den antiracistiske og antifascistiske bevægelse har sikret det fascistiske Gylden Daggrys sammenbrud og i Østrig, hvor det det fascistiske FPÖ er gået stærkt tilbage, er nøglen til at stoppe den yderste højrefløj og fascismen, at organisere brede samlende kampagner og bevægelser, som kan afsløre, bekæmpe og nedkæmpe racismen, fascismen og den yderste højrefløj.

Den 20. marts 2021, mobiliserer vi på tværs af grænser for at sikre flest mulige (covid19 sikre) demonstrationer og protestaktioner, som viser vores sammenhold og udvikler og udbygger den antiracistiske bevægelse, der er afgørende for at sikre, at vi kan stå op imod alle former for racisme, islamofobi og antisemitiske og modgå truslen fra det yderste højre og fascismen.

World Against Racism

Liste over bevægelser, der underskriver opkaldet

#20M2021

%d bloggers like this: