Demonstreer voor een #WorldAgainstRacism

Oproep voor de internationale protesten tijdens de VN antiracismedag op 21 maart 2020

Demonstreer voor een #WorldAgainstRacism

De gevaren van racisme en fascisme nemen steeds verder toe. Overal zijn racisme, islamofobie en antisemitisme in opkomst. Hierdoor zien we een zorgwekkende stijging in het aantal haatmisdrijven. Wij keren ons tegen alle vormen van racisme en discriminatie en zijn solidair met vluchtelingen en gemeenschappen van Roma, Sinti en woonwagenbewoners.

In verschillende landen is er al groeiend verzet tegen de opkomst van fascisme, extreemrechts en racistisch populisme. Dat verzet is effectief gebleken. Nu hebben we internationaal meer eenheid en solidariteit nodig om racisme en extreemrechts het hoofd te bieden.

Om deze en vele andere redenen co-ordineren we rond de internationale dag tegen racisme, 21 maart 2020,  demonstraties van #WorldAgainstRacism.

In maart 2019 hebben we in meer dan 60 steden over de hele wereld demonstraties georganiseerd, waarbij tienduizenden mensen protesteerden tegen de opkomst van extreemrechts, racisme en fascisme. Dit jaar willen we de internationale solidariteit verbreden en op nog meer plaatsen in de wereld grote demonstraties organiseren.

Ondertekenaars

#21M2020

%d bloggers like this: