Manifestem-nos per un món contra el racisme: #WorldAgainstRacism

Declaració pel 21 de març de 2020, jornada de l’ONU contra el racisme

Manifestem-nos per un món contra el racisme: #WorldAgainstRacism

Els perills del racisme i el feixisme creixen cada dia. El racisme, la islamofòbia i l’antisemitisme s’agreugen per tot arreu. Com a resultat, estem presenciant un augment preocupant dels crims d’odi. Rebutgem tota forma de racisme i intolerància, i expressem la nostra solidaritat amb la gent refugiada i amb les comunitats gitanes o Roma.

Ja hi ha una creixent resistència davant l’ascens del feixisme, l’extrema dreta i el populisme racista a diferents països, i aquesta resistència ha demostrat que pot ser efectiva. Ara necessitem més unitat i solidaritat internacional per enfrontar-nos al racisme i a l’extrema dreta.

Per aquestes i moltes altres raons, coordinem manifestacions internacionals de #WorldAgainstRacism, amb motiu de la jornada de l’ONU contra el racisme, el 21 de març de 2020.

Al març de 2019, vam celebrar manifestacions a més de 60 ciutats de tot el món, on desenes de milers de persones van sortir al carrer contra el sorgiment de l’extrema dreta, el racisme i el feixisme. Aquest any intentarem ampliar la solidaritat internacional; lluitarem perquè hi hagi manifestacions més grans i a més llocs del món.

Moviments que han signat la crida fins ara

#21M2020

%d bloggers like this: