Un món contra el racisme i el feixisme!

Convocatòria de marxes mundials contra el racisme i el feixisme el 16 de març de 2019, per marcar la jornada de l’ONU contra el racisme

Fem aquesta crida en l’actual context, molt preocupant, de creixement internacional del racisme i l’extrema dreta.

Els partits d’extrema dreta estan avançant electoralment i, fins i tot, estan entrant als governs. Amb Donald Trump a Estats Units i Jair Bolsonaro a Brasil, l’odi de l’extrema dreta —contra dones, gent migrada, musulmana, negra, indígena, LGBT+, oponents ideològics— ha arribat a les presidències dels dos països més grans d’Amèrica del Nord i del Sud.

Cada cop hi ha més llocs on hi ha moviments feixistes violents al carrer.

El creixement de l’odi antimigrant alimenta altres formes de racisme. L’antisemitisme, que hauria d’haver desaparegut per sempre després de l’Holocaust, torna a créixer, amb resultats terribles com l’atac a la sinagoga de Pittsburgh.

La gent gitana o roma també va ser víctima important de l’Holocaust, però els atacs contra la gent roma s’han convertit en la política oficial d’alguns governs europeus. I l’islamofòbia és endèmica. Les dones musulmanes que porten hijab, en particular, pateixen cada cop més agressions.

L’ascens del racisme i l’extrema dreta representen un greu perill per a la gran majoria de la població. Mai no podrem resoldre els diferents problemes socials a què ens enfrontem si no defensem la unitat de la gent contra els intents dels racistes i els feixistes de dividir-nos.

Amb motiu de la jornada internacional contra el racisme de març de 2018, hi va haver manifestacions o altres accions a molts països, com Alemanya, Austràlia, Àustria, Canadà, Corea del Sud, Dinamarca, l’Estat espanyol, França, Gran Bretanya, Grècia, Irlanda, Països Baixos, Polònia, Turquia i Xipre.

La situació ara és encara més urgent. Hi ha d’haver més mobilitzacions amb l’esperit de les 250.000 persones que van participar a la manifestació #Unteilbar (indivisible) a Berlín a l’octubre de 2018; del quart de milió de persones contra Trump a Londres al juliol de 2018; de la resistència contra Bolsonaro a Brasil; de les marxes i protestes a Viena, Àustria; de la lluita a Grècia que ha frenat Alba Daurada.

I necessitem moviments amplis per continuar i desenvolupar aquesta feina. Som la majoria, podem guanyar.

Per aquest motiu, fem aquesta crida per dur a terme mobilitzacions unitàries contra el racisme i l’extrema dreta el 16 de març de 2019, al voltant de la jornada contra el racisme de l’ONU.

En coordinar-nos a nivell local i internacional per aquesta protesta, podem i hem de construir vincles més forts entre nosaltres. Aquesta jornada d’acció ha de ser un pas endavant en la lluita col·lectiva contra l’odi i per la solidaritat en la diversitat.

Un món contra el racisme i el feixisme!

Signants inicials:

Moviments unitaris contra el racisme y el feixisme:

KEERFA (Moviment Unit Contra el Racisme i l’Amenaça Feixista, Grècia)

Stand Up To Racism (Dempeus Contra el Racisme, Gran Bretanya)

UCFR (Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, Catalunya)

Comité 21 Maart (Països Baixos)

Fællesinitiativet mod racisme og diskrimination (Unitat contra el racisme i la discriminació, Dinamarca)

DurDe (Diguem no al racisme i nacionalisme, Turquia)

Aufstehen gegen Rassismus (Dempeus contra el racisme, Alemanya)

Ongi Etorri Errefuxiatuak (Bizkaia)

United Against Racism (Unitat contra el racisme, Irlanda)

Zjednoczeni Przeciw Rasizmowi (Unitat contra el racisme, Polònia)

United Against Racism and Fascism – NYC (Unitat contra el racisme – Nova York, EUA)

Plattform für eine menschliche Asylpolitik (Plataforma per a una política d’asil humanitària, Àustria)

D.C. United Against Hate (Washington DC, EUA)

%d bloggers like this: