Wereld tegen racisme: internationale conferentie, Londen, 20 oktober

Wereld tegen racisme: internationale conferentie, Londen, 20 oktober

Het gevaar van racisme en fascisme groeit met de dag. Van presidenten zoals Trump en Bolsonaro tot partijen zoals Lega in Italië en de FPÖ in Oostenrijk: extreemrechts wint aan invloed. Racisme, islamofobie en antisemitisme groeien overal. Haatmisdaden hebben epidemische proporties bereikt, en de verschrikkelijke aanvallen in Christchurch en Pittsburgh betekenen een nieuw niveau van extreemrechtse terreur.

Hiernaast wordt het institutionele racisme ook alleen maar erger. Tienduizenden mensen gingen dood en blijven sterven aan de grenzen, terwijl anderen die wel de andere kant van de grens bereiken opgesloten worden in kampen. Door de klimaatcatastrofe zal het aantal mensen dat gedwongen wordt hun huis te verlaten alleen maar stijgen.

Racisme en fascisme kunnen in verschillende landen op groeiend verzet rekenen. Het heeft laten zien effectief te kunnen zijn. Nu hebben we meer internationale eenheid en solidariteit nodig in de strijd tegen racisme en fascisme.

Voor deze en andere redenen komen we op 20 oktober van dit jaar samen in Londen tijdens de Internationale Conferentie voor een Wereld tegen Racisme.

We nodigen bewegingen uit die mensen samenbrengen tegen racisme en fascisme in verschillende delen van de wereld om mee te doen aan dit belangrijke evenement. Op zaterdag 19 oktober zal er een grote algemene conferentie plaatsvinden (vorig jaar door 1.500 mensen bezocht).

Op zondag 20 oktober organiseren we een organisatiebijeenkomst specifiek voor vertegenwoordigers van bewegingen uit verschillende landen. Op deze manier willen we ons netwerk versterken en toekomstige acties plannen, vooral om tot de grootst mogelijke mobilisaties te komen rond de internationale dag tegen racisme en fascisme, op 21 maart.

Ondertekenaars

%d bloggers like this: