World Against Racism: International Møde i London 20 oktober 2019

World Against Racism: International Møde i London 20 oktober 2019

Racismen og fascismen er en trussel overalt i verden. Fra præsidenter som Trump og Bolsonaro til partier som Lega i Italien og FPÖ i Østrig, så vokser det yderste højres indflydelse. Racisme, islamofobi og antisemitisme har fremgang overalt. Hate-crimes og de forfærdelige angreb i Christchurch og Pittsburgh er et udtryk for at terrortruslen fra det yderste højre er nået et nyt niveau.

Samtidig forværres den institutionelle racisme.  Mennesker i titusindvis er døde og vil fortsætte med at dø ved grænserne, mens de mange, som klarede at krydse grænserne, er spærret inde i lejre. Klimakatastrofen vil betyde at mange flere vil blive tvunget til at forlade deres hjemegne og søge tilflugt andre steder.

Der er allerede en voksende modstand mod fascismen og racismen i mange lande, og det har vist sig at modstanden nytter. Nu er der brug for mere fællesskab og solidaritet internationalt for at stå op mod racismen og det yderste højre.

Derfor samles vi til et International Møde – World Against Racism – i London den 20. oktober 2019.

Vi inviterer bevægelser/netværk, som samler mennesker mod racisme og fascisme i forskellige dele af verden til at deltage i dette vigtige event. Lørdag den 19. oktober vil der være en stor konference med oplæg og debat organiseret af Stand Up To Racism. Sidste år samlede den 1500 mennesker.

Søndag den 20. oktober vil der være et arbejdsmøde særligt for repræsentanter for bevægelser/netværk i de forskellige lande, med henblik på at styrke vores samarbejde og planlægge kommende fælles aktioner og begivenheder. Først og fremmest at forberede de størst mulige mobiliseringer omkring FN´s Internationale dag mod racisme den 21. marts 2020.

Liste over bevægelser, der underskriver opkaldet


Mere information om  World Against Racism network: https://worldagainstracism.org/

Bevægelser/netværk som gerne vil være med i World Against Racism skal udflylde dette skema: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdsjCZLTeIz4k9iXd38bIMaKhdsuaShWYJkywxf1JQrG7F5SA/viewform

Facebook event for den store konference lørdag den 19. https://www.facebook.com/events/384190322161056/

Praktiske oplysning og tilmelding til begge dage, kontakt: info[at]standuptoracism.org.uk

%d bloggers like this: