Un món contra el racisme: Trobada internacional, Londres, 20-O

Món contra el racisme: Trobada internacional, Londres, 20 d’octubre de 2019

Els perills del racisme i el feixisme creixen cada dia. Des de presidents com Trump i Bolsonaro fins a partits com la Lega a Itàlia i el FPÖ a Àustria, l’extrema dreta està guanyant influència. El racisme, la islamofòbia i l’antisemitisme creixen a tot arreu. Els crims d’odi han assolit proporcions epidèmiques, mentre que els horribles atacs a Christchurch i Pittsburgh representen un nou nivell d’amenaça del terrorisme d’extrema dreta.

A més, el racisme institucional està empitjorant. Desenes de milers de persones han mort i continuen morint a les fronteres, alhora que moltes de les persones que aconsegueixen creuar estan tancades a camps. I amb la catàstrofe climàtica, moltes més persones es veuran obligades a abandonar casa seva per cercar refugi.

Ja hi ha una creixent resistència davant l’augment del feixisme i el racisme a diferents països, i aquesta ha demostrat que pot ser eficaç. Ara necessitem més unitat i solidaritat internacional per enfrontar-nos al racisme i l’extrema dreta.

Per aquestes i moltes altres raons, ens reunirem en una trobada internacional per un Món contra el Racisme, a Londres, el 20 d’octubre de 2019.

Convidem els moviments que aglutinen gent contra el racisme i el feixisme a diferents parts del món a participar en aquest important esdeveniment. El dissabte 19 d’octubre, hi haurà un gran acte general organitzat pel moviment unitari britànic, Stand Up To Racism (l’any passat va atraure 1.500 persones).

El diumenge 20 d’octubre, hi haurà una sessió de treball específicament per a representants de moviments de diferents països, per enfortir la nostra xarxa i planificar accions futures, especialment per preparar la major mobilització possible al voltant del dia internacional contra el racisme i el feixisme, el 21 de març de 2020.

Llista de moviments convocants

Per obtenir més informació sobre la xarxa de World Against Racism (Món contra el racisme) consulta: https://worldagainstracism.org/

Els moviments interessats en unir-se a la xarxa han d’omplir aquest formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdsjCZLTeIz4k9iXd38bIMaKhdsuaShWYJkywxf1JQrG7F5SA/viewform

Esdeveniment de Facebook per a la reunió general del dissabte 19 d’octubre: https://www.facebook.com/events/384190322161056/

Per a detalls de l’organització i per registrar-se per tots dos dies, escriu a: info [a] standuptoracism.org.uk

%d bloggers like this: