Demonstrer for en verden uden racisme: 18/03/2023 · #WorldAgainstRacism

International erklæring om demonstrationer den 18. marts 2023, FNs internationale dag mod racisme

Internationale demonstrationer mod racisme og den yderste højrefløj

Lørdag den 18. marts 2023 går vi på gaden igen som en del af den internationale dag mod racisme og fascisme.

I lyset af den voksende økonomiske krise bruger regeringer racisme til at “dele og herske” for at  svække modstanden mod deres politik. Flygtninge og migranter bliver gjort til syndebukke: racisme mod muslimer, sorte, jøder, asiater, og romaer er i fremmarch internationalt.

Den virkelighed, der blev afsløret af den internationale Black Lives Matter Movement, benægtes af regeringer, som forsøger at skjule den brutale sandhed om institutionel racisme.

Flygtninge dør i tusindvis på havet og på landevejene, som i Europa blokeres af FRONTEX og af stater i andre dele af verden. Alle disse barrierer samt pushbacks betyder, at retten til at søge asyl for flygtninge og muligheden for legalt ophold for migranter er blevet alvorligt undermineret. Det er et brud på international lov.

Tusinder er fængslet i internerings- og isolations lejre på de ægæiske øer eller i Afrikas ørkener. Den 24. juni blev op til 77 mennesker dræbt, mens de forsøgte at krydse grænsen ved Melilla, i en aktion på EU’s territorium af spanske og marokkanske sikkerhedsstyrker. Mod denne statslige racisme kræver vi sikker passage og asyl og papirer til flygtninge og migranter.

Den systematiske statsracisme giver plads til at den yderste højrefløj og fascismen kan vokse. Det har vi set i Frankrig med Le Pens Nationale Samling, med Sverigedemokraterna og sidst i Italien, hvor Meloni og fascisterne i De italienske Brødre fascistiske er kommet til magten.

Men der bliver organiseret en masse-modstand mod racisme og fascisme. Meloni blev stoppet af en solidaritetsbevægelse, da hun forsøgte at forhindre landgang af flygtninge i italienske havne. I Grækenland sidder medlemmer af det nynazistiske Gyldent Daggry i fængsel. Det er blot to eksempler.

I lyset af den internationale krise, med voldsomme stigninger i leveomkostningerne, er vi nødt til at stå op mod både racismen og den splittelse politik, som forhindrer os i at at stå sammen om en social og global retfærdig verden.

Det er på tide at mobilisere det antiracistiske flertal og stå op mod racisme og fascisme.

Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination i Danmark organiserer og opfordrer til fælles brede protester lørdag den 18. marts 2023 i flest muliger byer. Det sker i anledning af  FN’s internationale dag mod racisme og diskrimination – en dag, der blev indviet til minde om massakren på ​​unge sorte, der modsatte sig den racistiske sydafrikanske apartheid stat i 1960.

Vi ses på gaden! #RefugeesWelcome #StopRwanda #NeverAgain #WorldAgainstRacism

#18M2023

%d bloggers like this: