Unitat internacional contra el racisme i l’extrema dreta, 18/03/2023 · #WorldAgainstRacism

Declaració pel 18 de març de 2023, jornada de l’ONU contra el racisme

Unitat internacional contra el racisme i l’extrema dreta, 18 de març de 2023

El dissabte 18 de març de 2023, tornarem al carrer com a part d’una jornada internacional de protestes massives contra el racisme i el feixisme.

Davant la creixent crisi econòmica, els governs estan utilitzant el racisme, amb la tàctica de “divideix i venceràs”, per afeblir l’oposició a les seves polítiques. S’estan fent servir les persones refugiades i migrants com a bocs expiatoris: la islamofòbia, l’antisemitisme, la sinofòbia, el racisme contra les persones del sud-est asiàtic, i el racisme contra la gent gitana o roma, estan en augment a nivell internacional.

La realitat exposada pel moviment internacional Black Lives Matter és negada pels governs, que intenten amagar la brutal veritat del racisme institucional.

Les persones refugiades moren per milers al mar i a les rutes terrestres, bloquejades a Europa per FRONTEX i pels seus equivalents en altres parts del món. Barreres de tot tipus i devolucions en calent suposen que el dret d’asil de les persones refugiades i la regularització de les persones migrades s’hagin vist greument soscavats pels governs, violant així el dret internacional. Milers de persones pateixen empresonament en centres de detenció i aïllament en campaments fora de les ciutats, a les illes de l’Egeu o als deserts d’Àfrica. El 24 de juny, fins a 77 persones van morir mentre intentaven creuar la frontera a Melilla, en una acció en territori de la UE de les forces de seguretat espanyoles i marroquines. Contra aquest racisme institucional, exigim vies segures, asil i papers per a les persones refugiades i migrades.

L’ús sistemàtic del racisme institucional dóna oxigen a la dreta racista i feixista, com hem vist a França amb el Rassemblement National de Le Pen, els Demòcrates Suecs i ara de manera crucial a Itàlia, on Meloni i el partit feixista Germans d’Itàlia estan al poder.

Però pot haver-hi una oposició massiva al racisme i al feixisme. Meloni va ser aturada per un moviment solidari quan va intentar evitar el desembarcament de refugiats als ports italians, a Grècia els líders neonazis de l’Alba Daurada estan a la presó, i hi ha més exemples.

Davant una crisi massiva i internacional del cost de la vida ens hem d’oposar al racisme, a la política de “divideix i venceràs” i al creixement de la dreta racista i feixista.

És hora de mobilitzar la majoria antiracista. Hem de lluitar de manera unitària contra el racisme i el feixisme.

Les organitzacions sotasignades cridem a dur a terme protestes àmplies i unitàries contra el racisme i l’extrema dreta el dissabte 18 de març de 2023, per commemorar el Dia de l’ONU contra el racisme, una data designada per commemorar la massacre de joves que s’oposaven a l’estat racista de l’apartheid sud-africà del 1960.

Ens veiem als carrers – #RefugeesWelcome #MaiMes #WorldAgainstRacism

#18M2023 Signeu la crida

%d bloggers like this: