Demonstrer for en verden uden racisme: #WorldAgainstRacism

International erklæring om demonstrationer den 21. marts 2020

Demonstrer for en verden uden racisme: #WorldAgainstRacism

Den racistiske og fascistiske fare vokser dagligt. Racismen, islamofobien og antisemitismen er stigende overalt. En af konsekvenserne har været en skræmmende stigning i hadforbrydelser.

Vi vil aktivt gå imod alle former for racisme og fordomme, i solidaritet med flygtninge og være solidariske med Roma-samfundene.

Der er allerede en voksende modstand mod fascismen, den yderste højrefløj og højrepopulismen i forskellige lande, og det har vist sig, at modstanden virker. Nu har vi brug for mere sammenhold og solidaritet internationalt for at bekæmpe racismen og den yderste højrefløj.

Af disse og mange flere grunde koordinerer vi internationalt #WorldAgainstRacism-demonstrationer på FN’s Internationale dag mod racisme den 21. marts.

I marts 2019 blev der afholdt demonstrationer i over 60 byer i verden, hvor titusinder gik på gaden mod den yderste højrefløj, racismen og fascismen. I år sigter vi mod at udvide den internationale solidaritet og organisere større demonstrationer endnu flere steder i verden.

Liste over bevægelser, der underskriver opkaldet

#21M2020

%d bloggers like this: